2013. augusztus 12., hétfő

Jégkocka méreggel

Ez nem egy elfeledett Agatha Christie regény címe. 

A hőség alatt jégkocka létfontosságú! Ugye egyetértetek?
Mégis számtalan bosszúságot okoz, ha a hűtőkhöz évtizedek óta gyári tartozékos, éles-kemény-műanyagbetétes alumínium  jégkockatartóval próbálkozom. 
Víz folyik a karomra, lábamra, konyhakőre miközben a mélyhűtő felé egyensúlyozok. Végső ráadásként a fagyasztóban lévő borsóra is jut a jégnek szánt vízből. Azon gondolkodom, mi marad, hogyan lesz ebből jégkocka?

A következő megpróbáltatás, amikor a limonádémba szeretnék párat rakni. Először is, ahogy kiveszem, a kezemhez fagy. Aztán vizet kell rá engednem, hogy egyáltalán a jég a betéttel együtt kijöjjön, úgy egy tömbben ...az egész! És amikor már minden úszik, mert már 3-szor kicsúszott az egész a kezemből és a tenyerem is sajog, mert össze-vissza vagdostam az éles betéttel meg a szilánkokra tört jéggel, bár abban a pillanatban ezt alig érzem - közben már megfagyott  kezem is - akkor elgondolkodom, hogy mitől ilyen "sikeres" ez a tárgy. Talán a múlt évezredben kismillió készült belőle és nincs aki azt mondja: "A király meztelen"  avagy ez a tárgy jégkocka készítésére alkalmatlan!
???
Talán, hogy a konkurenciának is legyen esélye!

Ui:  Ha szép, átlátszó  jégkockát szeretnél akkor felforralt, majd lehűtött vizet használj.

Ui 2:   Ha tetszik, amit ezen az oldalon írogatok, kérlek nyomj egy szavazatot a blogomra. 
 Életmód kategóriában megtalálsz
http://goldenblog.hu/szavazas.aspx
Köszönöm!

Kezdetben vala...





Valahogy így képzelem...


Gyémántgyűrű a pezsgőben

jégpohárkák


tölt - fagyaszt - adagol






 
 fotók







Nincsenek megjegyzések: